Nienke Roubos - Orthomoleculair Voedingscoach

Detox

Op deze pagina lees je alles over detoxen. Wat een detox precies is, waarom je zou moeten detoxen, de voordelen van detox en wat een gezonde detox is.

Wat is een detox?

Detoxen is niet meer of minder dan je lichaam ontdoen van gifstoffen; toxines en stressoren. Je lichaam wordt hierdoor weer schoon en krijgt weer de ruimte om optimaal te functioneren. Zowel op fysiek vlak, als emotioneel-sociaal vlak. Met als gevolg dat je weer in balans bent en veerkracht krijgt, waardoor je optimaal kunt functioneren op alle niveaus.

Waarom een detox?

Veel mensen denken dat detoxen niet nodig is omdat ons lichaam in staat is dit zelf te doen. En dat klopt ook, ons lichaam heeft een zelfgenezend vermogen door middel van zelfreiniging. Echter krijgen we in ons dagelijks leven te maken met veel meer afvalstoffen en stressoren dan waar ons zelfreinigend vermogen voor is ontwikkeld. We moeten ons lichaam dus een handje helpen en ondersteunen. En dit het liefst twee keer per jaar.


Toxische belasting ontstaat door afvalstoffen die je kunt opdelen in toxines en stressoren. Exogene toxinen zijn toxines van buitenaf. Denk aan chemische stoffen, zware metalen, medicijnen, straling en natuurlijk de verkeerde voeding. Ook heb je endogene toxinen, die ontstaan door het lichaam zelf. Bijvoorbeeld als de vertering niet goed werkt, de ontgifting niet optimaal verloopt, verandering in de PH-waarde (te zuur of juist te neutraal), chronische obstipatie of emotionele en mentale stressoren. Zowel exogene als endogene toxines moet ons lichaam afscheiden en in de grote hoeveelheden die we hedendaags binnenkrijgen kan ons lichaam dit niet volledig aan en gaan de afvalstoffen zich ophopen in ons lichaam.


De voordelen van een detox

Detoxen heeft heel veel voordelen. Je lichaam komt weer volledig in balans en kan weer optimaal functioneren, zowel op fysiek als emotioneel-sociaal vlak. Dit met als gevolg dat je je energieker voelt, vrolijker en weer met een openmind de wereld in kijkt.


Ook is een positieve verandering te zien aan je huid, een mooie glow, minder rimpels en weg met de pukkels.

Je darmen zijn weer rustiger met als gevolg een goede stoelgang en ontlasting. Daarnaast wordt je metabolisme weer gereset en merk je dat mensen die moeite hadden met afvallen, dat na een detox niet meer hebben.


Wat is een gezonde detox?

En wat is nou een gezonde detox? Je hebt natuurlijk heel veel opties en aanbieders van verschillende soorten detox. Echter goede begeleiding en een plan afgestemd op jouw lichaam bij een detox ontbreekt hierbij vaak. Terwijl dit juist zo belangrijk is omdat je lichaam dan op de juiste manier ontgift. Daarbij wordt bij veel aanbieders ondersteunende elementen vaak weggelaten. Ondersteunende elementen zoals de juiste supplementen, hulpstukken, oefeningen, de juiste dagindeling zorgen ervoor dat je op een gezonde manier ontgift, je het gemakkelijk volhoudt en meer resultaat boekt. En vooral belangrijk, blijvend resultaat.


Het is dus belangrijk een detox te doen waar het programma is opgesteld door een detox-expert en/of onder begeleiding. En dat je dus zeker weet dat het ook bij jouw lichaam past. 

Een op maat gemaakt detox-plan?

Wil je graag weten wat de beste detox is voor jouw lichaam op dit moment? Ik help én begeleid je graag door een op maat gemaakt detox-plan voor je op te stellen. Zo weet je zeker dat jouw lichaam & geest op de juiste manier aan het ontgiften bent en dat het bij jouw leefstijl past. Je hebt dan een gezonde detox met blijvende resultaten.

Een persoonlijk detox-plan €149

Een op maat gemaakt detox-plan speciaal afgestemd op jouw lichaam en behoeften. Het is in de vorm van een programma voor een bepaalde periode (variërend van een paar dagen tot een week), afhankelijk waar je wensen en behoeften liggen. Je krijgt tijdens de detox-periode persoonlijke begeleiding zodat het gemakkelijker is om vol te houden en je al je vragen direct kunt stellen.


Het traject bestaat uit:

  • Intake consult (online)
  • Op maat gemaakt detox-plan bestaande uit: voorbereiding, dagprogramma, recepten, supplementen advies, boodschappenlijst, hulpmiddelen en oefeningen, opbouw voor na de detox
  • Persoonlijke begeleiding tijdens de detox-periode via whatsapp
unsplash